dissabte, 10 de març del 2007

sobre Paul Auster i altres autors

Hola a tots i a totes,
dissortadament els darrers quinze dies no he pogut intervenir en el bloc....
avui, el comentari no és meu sinó del meu amic Joan sobre Paul Auster i diversos autors que em va fer arribar per mail... aquí ho teniu:

... I Paul Auster és molt bo, té moltes històries on l'atzar transforma vides que aparentment anaven cap un destí determinat, escrit,... i posats a trobar defectes devegades les històries tenen una estructura molt semblant, però tot i així llegir-les és un plaer.

I parlant de llibres, n'hi ha un que vaig llegur fa poc, El abrecartas, de Antonio Muñoz Molina, una novela amb l'estructura de cartes escrites per diferents personatges, comencen abans de la guerra civil i arriben fins els 70. És un teixit d'històries de personatges que s'entrecreuenen la correspondència i després em vaig enganxar amb les memòries de Carles Fontseré, l'últim anarquista, són pesadetes però explica una versió diferent de la que estem acoistumats a sentir sobre temes com la guerra civil, l'exili, l'entrada dels americans a París... i en realitat t'acabes adonant que només cal repetir una mentira moltes vegades i en els mitjans adequats per convertir-la en veritat... Res que m'enrotllo, et faré una trucada i molt petons

Joan

(gràcies Joan!)

1 comentari:

lucca ha dit...

deixa que et recomani un escriptor que m'encanta...harold brodkey...increible!!!!

petonets