dilluns, 5 de febrer de 2007

Las leyes de la simplicidad

Hola a tots i a totes de nou,

dilluns.... tota una setmana per endavant.... bé, avui m’agradaria compartir amb vosaltres una lectura: Las leyes de la simplicidad de John Maeda

el primer que voldria aclarir és que tot i el títol el llibre "las leyes de la simplicidad", de 100 pàgines justes (objectiu d’extensió prefixat per l’autor), aquest és complex!

la seva complexitat radica, sota la meva opinió, en la necessitat del lector d’estar avesat a les noves tecnologies... no sé un expert però si tenir clar que és un iPod, un motor de recerca o una interfície (o escriptori)... no obstant, no us deixeu endur per una més que opinió... la veritat és que si us recomano la seva lectura per alguna cosa serà?!

per fer-vos una idea us transcric la descripció de la contraportada:
“la sencillez y levedad de artilugios com el iPod han popularizado la simplicidad. Pero en ocasiones, nos vemos transportados en una paradoja: deseamos algo senzillo y fácil de utilizar, pero que sea capaz de realizar todas aquellas cosas complejas que deseamos que haga. En Las leyes de la simplicidad, John Maeda proporciona las claves: diez leyes que equilibran la simplicidad y la complejidad en los negocios, la tecnología y el diseño, pero también en la vida, pues según Maeda este libro expresa su lucha por comprender el sentido de la existencia desde su condición de tecnólogo humanista”

el llibre està catalogat com de: disseny, tecnologia, negocis, vida (és a dir, apte per a tots els públics, sobretot per a ments curioses i obertes) i per acabar, si em permeteu, he seleccionat un fragment del llibre:

(...) al principio de nuestra vida nos esforzamos por alcanzar la independencia, lo mismo que al final. En el centro de los mejores premios se encuentra el deseo fundamental de alcanzar libertad en el pensamiento, en la vida y en la esencia de lo que somos (...)

un petonàs al nas!